Parafiini 1kg

{{ selectedVariant.price }} €
{{ selectedVariant.regular_price }} €
-{{ Math.round(selectedVariant.discount_pct) }}%
- €
Parafiini-hiutale, 1kg.
Parafiini on vahamaista, väritöntä, hajutonta ja pehmeää läpikuultavaa ainetta. Parafiini on kynttilän perinteinen perusraaka-aine, jota voidaan käyttää sellaisenaan tai sekoittaa steariinin kanssa. Pelkästään parafiinista tehty kynttilä on läpikuultava, josta liekki hehkuu koko kynttilän lävitse. Se on myös taipuvaa ja saattaa valuttaa. Tästä syystä usein joukkoon lisätään steariinia tuomaan kynttilällä ryhtiä ja poistamaan läpikuultoisuutta
Parafiini on värjättävissä kynttilävärein, mutta 100% parafiini pysyy läpikuultavana väristä huolimatta.

Parafiini ja parafiini/steariini seoksien ominaisuudet tiivistetysti:
– 100% parafiinikynttilä on pehmeä ja läpikuultava, valo hohtaa kynttilän lävitse. Taipuu helposti ja valuttaa. Toimii ohuella sydänlangalla. Onnistuu kertavalulla.
–  70% parafiini ja 30% streariini seos on yleinen suhde valukynttilöissä, jossa steariinin määrä on poistanut läpikuultavuuden ja tehnyt kynttilästä kovemman. Vaatii paksumman sydänlangan. Saattaa vaatia täyttövalun.
–  50% parafiini ja 50% steariini on jämäkkä seos isoihin kynttilöihin, esim maitotölkki-kokoluokkaan. Steariinin määrä tuo tukevuutta ja pitää kynttilän seinämät hyvin ryhdissä. Vaatii taas astetta isomman sydänlangan ja harvemmin onnistuu kertavalulla. Ns täyttövalu on pakollinen steariinin kutistumisen vuoksi.
Sulamislämpötila n 60°c. Sulata seokset vesihauteessa!

Ei saatavilla
Saatavuus Pori / Web Tampere Seinäjoki
Parafiini 1kg
Saatavilla
Ei saatavilla väliaikaisesti